Валери Божинов прие много тежка загубата от Черна гора. Асът на националния отбор заяви, че положението е много тежко, като призна, че атмосферата в отбора е много мрачна.

„Каквото и да кажа няма смисъл, тежко ми е, болно ми е, нямам думи. Единствено можем да върнем усмивките на лицата с победи. Винаги съм живял и съм мечтал да мога да защитавам националния си отбор, на този етап реалността е, че ние сме си виновни. Нещата не се получават. Не се оправдавам”, заяви разстроеният Божинов.

„От няколко лагера усещам, че в националния отбор на България не е като в клубния отбор - мрачно е, не е така, както е било преди. Жалко е, че стартираме с две загуби. Мога само да благодаря на феновете, жалко за тях, защото ни подкрепиха дори след този тежък мач с Англия. Вината е само в нас, когато един отбор побеждава, само тогава се връщат усмивките и публиката”.

„Положението е много тежко за всички нас. Правим всичко възможно да играем добре, но не става. Не знам защо става така. Оттук нататък трябва да започнем да си казваме нещата. Аз ако имам нещо, ще го кажа в съблекалнята. Проблемите ни са големи.

Има футболен съюз, хората определят. Сменят се треньори, сигурно и футболисти ще си тръгнат. Аз съм бил доста години в чужбина и винаги сме решавали проблемите си в съблекалнята. Положението не е добро, вие го виждате”.

„Не знам на какво се дължи, щом нещата не са добре, значи във всяка една фаза има някакви проблеми. Каквото и да ви кажа, няма смисъл. За коя поредна година ще се извиняваме?”, допълни футболистът на Парма.