Плановете на Диего Марадона да отпразнува 50-ия си рожден ден с бенефисен мач в Неапол между шампионския отбор на Наполи от 1987 и 1990 година и настоящия състав на тима вероятно ще пропаднат.

 

Причина за това са италианските данъчни служби, на които Марадона дължи огромната сума от 30 милиона евро, след като никога през седемте години, в които игра за неаполитанците, не е плащал данъци.

 

Всеки път, когато Божията ръка посети Италия, местните служби го чакат и конфискуват всичко, което могат от него, като например часовник „Ролекс” или диамантени обици.

 

„Фактът, че Диего Марадона беше велик футболист и все още е обичан от феновете, не го поставя в различна позиция от никой друг, като задълженията трябва да се плащат”, заявиха в специално обръщение данъчните служби на Апенините.

 

Марадона става на 50 на 30 октомври и помоли бившия си съотборник Салваторе Бяни да се заеме с организацията на бенефисен мач срещу настоящия отбор на Наполи.

 

Президентът на неаполитанския тим Аурелио Де Лаурентис вече даде благоволението си такъв двубой да се състои на стадион Сан Паоло, но не се знае дали данъчните задължения на аржентинската легенда няма да осуетят провеждането на срещата.