Българският национален отбор по волейбол победи Сърбия с 3:1 гейма насред Белград. В мач от турнира Купата на Белград селекцията на Силвано Пранди игра убедително и взе срещата заслужено.

Пред 1500 зрители в зала „Пионир” българите спечелиха първата част категорично – 25:17. Домакините изравниха, печелейки втория гейм с 25:21. България дръпна в резултата след 25:21 в третата част. Последва инфарктен и оспорван четвърти гейм, който извоювахме с 29:27.

Пранди направи промени в стартовата шестица в сравнение със загубата от Русия, като заложи в началото на: Жеков, Казийски, Николов, Йосифов, Ананиев, Гоцев и либерото Салпаров.

По традиция най-резултатен за България бе капитанът Владо Николов, който записа цели 24 точки. Казийски допринесе с 21, а добро впечатление оставиха младите Гоцев и Николай Пенчев. Последният дойде от младежката формация, която спечели преди няколко дни сребро от Европейското първенство.

Нашите се подготвят за световните финали в Италия. В първия мач от турнира в Белград родните волейболисти загубиха от Русия.

Довечера от 18:30 часа България играе с Куба последен мач от приятелския турнир в Белград.