Отборът на Металург Донецк, воден от българския специалист Николай Костов завърши 2:2 с Кривбасс в мач от 9-я кръг на украинското първенство. Бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров за пореден път не попадна в групата за мача, тъй като продължава да се възстановява след контузия. За сметка на това ексиграчът на Левски Зе Соарес отново бе неизменна част от титулярният състав на Костов.

Гостите от Кривбасс откриха с гол от съблекалнята в третата минута, но Металург се върна в мача малко след това с попадение на Клейтън в 7-та минута.

Така двата тима започнаха отначало срещата, като една от най-интересните ситуации бе в 50-та минута. Тогава по един играч от двата тима получиха директни червени картони, след като се сбиха в наказателното поле на Металург. Андриенко и Танаса напуснаха терена, а мачът продължи с 20 футболисти.

В 74-та минута Мгуни изведе Металург напред в резултата, но малко по-късно Кривбасс оформи крайното 2:2 с попадение на Максимов.

След спечелената една точка или загубените две, отборът на Николай Костов заема шестата позиция с 14 точки в актива си, преди да са се изиграли всички мачове от кръга. Лидер е съставът на Шахтьор.