Левски оглави класирането на А група, след като постигна убедителна победа с 4:0 при домакинството си на Миньор Перник от шестия кръг на първенството. „Сините” загряха с лесна победа за предстоящия мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Гент.

Мачът започна с летящ старт за „сините”, които още в 37-та секунда успяха да поведат в резултата, след като Младенов подаде добре към Дембеле, който стреля опасно, но топката срещна десния стълб на вратата на Миньор, а след това Жоазиньо не сбърка при добавката за 1:0.

Голаджията на Левски Гара Дембеле оформи своя хеттрик в рамките на двадесет и пет минути. Той започна да вкарва в 20-та минута, когато след хубав пас на Тасевски, Дембеле се справи с опеката на Олегов и с прецизен удар в долния десен ъгъл на вратата на Иванов вкара за 2:0.

„Сините” стигнаха до класическа преднина в мача, след като в 39-та минута Тасевски пусна чудесен извеждащ пас към Дембеле, който излезе сам срещу Иванов и го прехвърли технично с левия крак за 3:0.

Миньор Перник пропусна най-чистото си положение в 43-та минута, когато Иванович подаде добре към Йордан Тодоров, който излезе сам срещу Петков, след което стреля, но вратарят на Левски спаси.

В последните секунди на първото полувреме Левски получи право да изпълни наказателен удар, след като Жоазиньо центрира в наказателното поле на Миньор, но топката срещна ръката на Витанов и съдията Радослав Станев свири дузпа. Дембеле стреля от бялата точка, след което топката срещна напречната греда и се заби в мрежата на Иванов за 4:0.

През второто полувреме футболистите на Левски свалиха значително темпото на игра и пропуснаха да стигнат до по-убедителен успех.

Дебют за Левски направи и младокът Тодор Чаворски, който се появи в игра в 63-та минута на мястото на Дарко Тасевски. В средата на втората част Ясен Петров извади македонския национал и Гара Дембеле и им даде малко повече почивка преди мача с Гент от Лига Европа.

Така Левски вече е на първа позиция с 15 точки, а Миньор Перник остава на последното шестнадесето място без нито една спечелена точка.