Виждали ли сте класирането при голмайсторите в А група? Лидер разбира се е Гара Дембеле, но за него се изписа доста, а и той все пак е чужденец, така че ще го оставим настрана в този коментар.

Негови подгласници, или с други думи най-резултатните български футболисти, са 34-годишният Здравко Лазаров и 33-годишният Николай Божов!

Това, струва ми се, обяснява доста неща, включително и гръмките провали на националните отбори напоследък. При толкова млади и „перспективни“нападатели в българския футбол, топстрелците на А група са почти пенсионирания Електричката и игралия досега предимно за удоволствие Божов.

Разбира се, моите поздравления за тях, но остава твърде сериозният въпрос, къде са младите таланти, рожбите на родните детско-юношески школи? Не че са много, но и доколкото ги има, са по дискотеките и чалга клубовете. Отворете така наречените светски или жълти издания и ще ги видите на всяка страница. На терена обаче, хич ги няма.

Е,сега учудва ли ви, че националният е на последно място в групата, а младежите бяха изпреварени и от Борат в квалификациите. Мен лично, не.