Старши треньорът на Гент Франки Дюри е впечатлен от Левски и смята, че българският отбор е по-силен от холандския гранд Фейенорд. Белгийският тим пристигна днес в София с група от 20 футболисти за първия мач от група "С" на Лига Европа срещу "сините" утре от 20.00 часа на "Герена".

"Левски не е толкова силен, колкото Динамо Киев, но е много по-добър от Фейенорд. Българите ме впечатлиха. Нападателят Гара Дембеле е в страхотна форма и бележи много голове", заяви Дюри.

Гент отстрани Фейенорд с 2:1 общ резултат в плейофа за влизане в Лига Европа, а преди това отпаднаха в третия кръг от квалификациите за Шампионската лига от Динамо Киев след 0:3 в Украйна и 1:3 като домакин.

Дюри не скри, че и равенството на "Герена" влиза в сметките на белгийците.

"Естествено идваме в София за победа, но всяка спечелена точка ще бъде от полза, особено като гост. При всички случаи от първите два мача в групата срещу Левски и срещу Лил трябва да вземем най-малко три точки. Естествено би било чудесно, ако спечелим 6. Ако това стане, шансовете ни да продължим напред стават сериозни. Ако обаче загубим тези две срещи, ще бъде фатално", каза Дюри.

"В тази равностойна група всеки отбор има по 25 процента шанс да продължи напред. Това е и мнението на момчетата", допълни той.

Добрата новина за Дюри е завръщането в състава след травми на капитана Бернд Тайс и на словенския национален бранител Марко Шулер.

Тайс се оплакваше от болки в аддукторите, а Шулер имаше проблеми с бедрото.

"И двамата са изключително важни за нашия отбор. Те са в групата и съм убеден, че ще могат да играят срещу Левски", каза специалистът.

Гент ще тренира на "Герена" днес от 20.00 часа, а преди това от 18.15 часа Дюри и футболист от отбора ще дадат пресконференция в специално изградената шатра пред сектор "В" на стадион "Георги Аспарухов".

Група на Гент за мача с Левски: Боян Йоргачевич, Франк Букс, Себастиен Бруцезе, Марко Шулер, Ерлент Ханствейт, Стеф Вилс, Тим Смолдерс, Бернд Тайс, Рандал Азофейфа, Ясин Ел Ганаси, Адриано Дуарте, Марио Барич, Елимане Кулибали, Стейн Де Смет, Шломи Арбайтман, Яя Сумахоро, Уолъс Фернандо Перейра, Ибрахима Конте, Златан Любиянкич и Кристоф Гронден.