Бранителят на Гент Адриано Дуарте Мансур да Силва се съгласи да даде интервю за Гонг при пристигането на белгийците в София. Защитникът раздаде няколко автографа, а след това ни отдели няколко минути. Адриано Дуарте е в Гент от 2008 година и има изиграни 22 мача до този сезон за клуба от Белгия.

-Г-н Дуарте, какво научихте за Левски преди мача с българите в Лига Европа?

-За мен е малко изненадващо, че не знам много все още. За отборът от София ще мислим от днес. Треньорите ще ни запознаят с тяхната игра. На видео ще разберем, какво представляват като отделни единици и като отбор. Знаем, че боравят доста добре с топката. Днес ще имаме и тренировка, която ще е последна преди мача. Трябва да играем като голям отбор утре. Трябва задължително да сме много събрани и концентрирани на терена, ако искаме да постигнем нещо.

-Това е първи мач, кой е фаворитът?

-Вижте, аз смятам, че не може да определим фаворит. Българският отбор играе на своя стадион. Пред своята публика, което неминуемо е някакво предимство. Без съмнение това е предимство за тях. Ние трябва, както вече казах, да бъдем доста концентрирани. Най-силните отбори, ако са достатъчно концентрирани, ще продължат напред в Лига Европа.

-Имате ли някаква представа за публиката на Левски?

-Не съм се срещал с публиката на Левски, но разбрах, че е като бразилска торсида. Доста са луди, подкрепят отбора си през цялото време. Доста трудности създават за противника.

-Как ви се струва ситуацията в групата, другите отбори? Смятате ли, че Спортинг е явен фаворит?

-Много трудна група. Спортинг наистина се явява като фаворит в групата. Лил също е много силен. Идва от изключително силното френско първенство. Те са силен отбор, който притежава много силни индивидуалности. Определям групата, като много завързана. Двата най-добри отбора ще продължат, но е сигурно, че ще е доста заплетено.