След двубоя от Шампионската лига между Реал Мадрид и Аякс (2:0) се стигна до интересен спор между треньорите на двата тима – Жозе Моуриньо и Мартин Йол, на тема кой отбор е бил детски и кой нормален.

На пресконференцията след срещата наставникът на холандците Йол заяви, че това „е бил мач на деца срещу възрастни”. Старши треньорът на Реал Моурино пък отговори:

„Не, това бе мач на деца срещу деца. Реал Мадрид е един отбор от деца, като не броим Рикардо Карвальо, Икер Касияс и Чаби Алонсо. Всички други са на 21, 22,23…”

„Ние играхме добре, ние пресирахме добре, не оставихме Аякс да играе. Може би в тази преса моите нападатели не бяха точни пред вратата. Ние доминирахме тотално в мача”, продължи Моуриньо.

„Резултатът можеше да бъде още по-изразителен. Но аз съм доволен от тези три точки. Понякога ти играеш добре,стреляш във вратата, но голове не падат. Това може да се случи, това се случва.”

„Това е отбор, който се изгражда. Ние имаме само 10 тренировки с играчите”, каза още Специалния.

На въпрос дали ще работи в психологически аспект с Кристиано Роналдо и Гонсало Игуаин след всичките пропуски, португалският треньор на Реал Мадрид отговори:

„Мисля, че най-добрият начин да работя с Кристиано и Игуаин е да не правя нищо. Аз искам да се защищаваме с десет защитници и да атакуваме с шестима играчи. В тактическо отношение Кристиано и Игуаин са добри.”

„Головете ще дойдат. Един ден един отбор ще плати за тази вечер, един клет отбор ще плати и резултатът ще бъде тежък”, убеден е Жозе Моуриньо.

Запитан за френския национален нападател Карим Бензема, който бе резерва в мача, Моуриньо каза: „Надявам се, ча Карим е интелигентен. Аз се надявам, че той разбира какво трябва да прави, за да играе. От резервната скамейка се вижда много добре целия мач. Днес той прекара 90 минути на пейката. Карим е едно интелигентно момче, рано или късно ще разбере”.