Старши треньорът на ЦСКА Гьоре Йовановски намери хитър начин да сплоти колектива в „червения” отбор и да потуши напрежението между българи и чужденци, което се забелязваше в началото на сезона. Йовановски се зае със задачата да превърне ЦСКА в колектив и разпредели по стаите своите футболисти по познатата от филма „Опасен чар” схема „роднина-милиционер”. В случая обаче тя леко се перефразира и придобива вида „българин-чужденец”.

Решението на Гьоре Йовановски за подобно подреждане на лагерите преди мачовете е още от неговото появяване в ЦСКА. За първи път обаче Йовановски официално ще води мач на отбора в Лига Европа и гостува извън България. До момента двете предишни пътувания на ЦСКА в Европа срещу Клифтънвил и ТНС бяха ръководени от двама други треньори - Милен Радуканов и Павел Дочев.

Единственият проблем за сега е наличието на малко повече българи от чужденците в отбора, което за момента пречи да бъде изпълнена до край схемата за разпределение по стаите. След завръщането в игра на Марко Еспозито и Фабрицио Грило се очаква Йовановски окончателно да изпълни намеренията си.

Хора близки до ЦСКА заявиха, че това решение на Йовановски е повече от правилно, като по този начин чужденците по-бързо ще се интегрират в отбора и дори може да започнат да научават български покрай „съквартирантите” си. Ръководството на „армейците” също адмирира действията на Йовановски, като вече в отбора се забелязва положителна промяна в цялостното поведение, която е плод на работата на македонския треньор.