Левски направи невероятен обрат срещу Гент, за да стигне до първата си победа в тазгодишното издание на Лига Европа. "Сините" надделяха драматично с 3:2 срещу Гент в мач от група С, който се игра пред 25 хиляди зрители на "Георги Аспарухов".

Мачът започна доста изненадващо с по-силна игра на гостуващия отбор. Още във 2-та минута Асофейфа шутира опасно от фаул, но изпрати топката право в ръцете на Георги Петков. „Сините” влязоха доста предпазливо в срещата. В 7-та минута Александров се опита с извеждащ пас да намери Дембеле, но той не успя да си спре топката. Даниел Младенов стреля опасно в 11-та минута, но Боян Йоргачевич спаси. Първата спорна ситуация в срещата бе в 16-та минута, когато Дембеле подаде в наказателното поле на Гент към Младенов, който бе съборен, но съдията си замълча. Три минути по-късно в 19-та Александър Александров пусна чудесно извеждащо подаване към Гара Дембеле, но той не успя да си спре топката и тя стигна до ръцете на Йоргачевич.

Левски можеше да излезе напред в резултата в 22-та минута, когато Асофейфа центрира от корнер в наказателното поле на Левски, след което се получи опасна контраатака за „сините”, Младенов подаде към Александров, който продължи към Жоазиньо, а той направи добър пробив и стреля, но в страни от десния стълб на Йоргачевич.

Гент успя да поведе в резултата в 23-та минута, когато Асофейфа стреля от около 25 метра и прати топката в долния десен ъгъл на Петков, като кълбото рикошира в десния стълб и влезе във вратата на Левски.

Футболистите на Левски имаха нови претенции към главния съдия от Унгария Жолт Сабо в 26-та минута, когато Александров подаде към Дарко Тасевски, който бе съборен на границата на наказателното поле на Гент, но съдията си замълча.

В последните минути на първото полувреме футболистите на Левски имаха надмощие. Дембеле направи добър пробив в 39-та минута, но завършващият му удар бе много неточен. Две минути по-късно Младенов центрира опасно в наказателното поле на Гент, след което Дембеле стреля с глава, но над напречната греда на Йоргачевич в аут.

Левски изравни резултата в 42-та минута, когато Жоазиньо с феноменален шут разстреля Боян Йоргачевич, пращайки топката в горния ляв ъгъл за 1:1.

В края на частта двата отбора си размениха по една опасност, която бе пропусната за Гент от страна на Любиянкич и за Левски от Даниел Младенов.

Второто полувреме започна много лошо за Левски, след като в 48-та минута Асофейфа центрира от корнер в наказателното поле на Левски, след което Де Смет щутира, а Петков спаси, но при добавката Шулер вкара за 1:2.

Все пак „сините успяха бързо да се вдигнат и успяха да вземат инициативата за няколко минути. В 55-та Жоазиньо ентрира в наказателното поле на Гент, а Младенов стреля, но в аут.

Левски успя да изравни резултата за втори път в мача в 60-та минута, когато Тасевски намери с хубав пас в наказателното поле на Гент Дембеле, който овладя добре топката, след което стреля с премерен удар в долния десен ъгъл за 2:2.

Гент веднага се опита да стигне до нов гол и в 70-та минута Асофейфа стреля опасно в долния десен ъгъл на Петков, който спаси, а след това защитник на Левски изби топката в корнер.

Футболистите на Левски имаха нови претенции за дузпа в 73-та минута, когато Жоазиньо центрира в наказателното поле на Гент, след което Дембеле падна в наказателното и имаше претенции за дузпа.

Левски продължи да търси по-настойчиво победата в последните минути на мача. В 80-та минута Дембеле изскочи сам срещу Йоргачевич, но не успя да го преодолее, тъй като в последния момент вратарят спаси.

Левски стигна до победния гол в срещата в 84-та минута, когато Жоазиньо след изпълнението на фаул сложи топката на главата на Грийн, който я прати във вратата на безпомощния Йоргачевич.

В последните секунди на даденото от съдията допълнително време от три минути Грийн стреля хубаво отдалеч, но Йоргачевич спаси блестящо.

След победата над Гент, Левски записа рекорд от осем мача без поражение в евротурнирите.

Така Левски оглави класирането в група С, след като има три точки, колкото и Спортинг Лисабон, който победи с 2:1 при гостуването си Лил. „Сините” обаче са с повече отбелязани голове.

Дайте своите оценки за футболистите на двата състава, за съдията и треньорите: