Българският национал Владислав Стоянов бе титуляр и игра цял мач за Шериф Тираспол, но тимът му загуби с 1:2 гостуването си на холандския АЗ Алкмаар. И трите попадения бяха дело на футболисти на домакините, след като Йохан Берг Гудмундсон откри в 14-та минута, а Хектор Морено си отбеляза автогол в 68-та. Финалният натиск на АЗ даде резултат и в 83-та минута Кю Ялиенс донесе успеха за холандците в тази група Е.

В другия мач от групата Динамо Киев и БАТЕ Борисов направиха 2:2.

Интересен резултат се получи в Солун, където Арис се опря на Атлетико Мадрид и победи „дюшекчиите” с 1:0. Испанец наказа своите, като голмайстор за домакините бе Перал Хавито, който бе точен след 59 минути игра, за да хвърли в екстаз близо 17 хиляди на стадиона.

В другия мач от група В, Байер Леверкузен се наложи с лекота над Розенборг с 4:0, след хеттрик на Патрик Хелмес и едно попадение на Щефан Рейнхарц.

Кошмарна загуба претърпя Виляреал в Загреб, където местният Динамо би с 2:0. Испанците първо ще страдат за поражението, а после да се справят и без Маркош Сена в следващия си мач, след като опитният играч получи червен картон в двубоя. Анте Рукавина откри в 18-та минута за Динамо, а Самир направи 2:0 десет минути преди последния съдийски сигнал.

В другия мач от група D Брюж и ПАОК завършиха 1:1.

Всички резултати от ранните мачове:

Група А

Ред Бул Залцбург - Манчестър Сити 0:2

Ювентус - Лех П 3:3

Група B

Арис - Атлетико М 1:0

Байер - Розенборг 4:0

Група C

Лил - Спортинг 1:2

Левски - Гент 3:2

Група D

Динамо З - Виляреал 2:0

Брюж - ПАОК 1:1

Група E

АЗ Алкмаар - Шериф 2:1

Динамо К - БАТЕ 2:2