Нападателят на Левски Гара Дембеле призна, че победата над Гент е дошла трудно, но все пак добави, че се радва защото „сините” са тръгнали с победа. Селекцията на Ясен Петров победи белгийския си съперник с 3:2. Дембеле сподели, че е почувствал болки в крака преди началото на двубоя, но все пак каза, че е стиснал зъби и не е можел да остави съотборниците си в този труден момент.

„Това бе един много тежък мач за нас. Много трудно влязохме в него. Първи вкараха белгийците, след това трябваше да догонваме в резултата. Това, което бе добре, бе че успяхме да вкараме след почивката. При вторият гол на белгийците и аз имам вина. Бяхме силни като манталитет и много натиснахме и вкарахме втори изравнителен гол. С помощта на публиката трябваше да вкараме и трети гол и това се случи”, коментира Дембеле.

„Имах болки в крака още преди мача. Това се случи още след загрявката. Но реших да остана част от тима. Не можех да оставя своите съотборници. Не е сериозно, ако беше сериозно, нямаше да играя”, каза още той.

„Не усетих да ме пазят повече от очакваното. Гент е труден отбор, но Левски беше по-силен днес. Вкарах втория гол днес, но трябваше още по-рано да вкарам. Доволен съм. Най-важното е, че започнахме с три точки. Добре познавам Лил като домакински отбор, Трудно е да се играе срещу тях на чужд терен. Не съм обаче изненадан от победата на Спортинг, това е голям отбор. За другите ще мислим после. В Португалия ще отидем не като туристи, ще се опитаме да вземем точки и оттам, ще бъде трудно. Левски е силен, ще се опитаме да донесем нещо от Португалия. Надявам се да продължа да вкарвам още голове. Това е работата на един играч в нападение. Радвам се, че съм най-резултатният чужденец за Левски в евротурнирите в историята на тима”, завърши нападателят на Левски.