Взаимоотношенията между Емануел Адебайор и мениджъра на Манчестър Сити Роберто Манчини са възможно най-обтегнати, след страхотен скандал на тренировка. Според News of the World, нападателят скочил да бие треньора си, след като последния го обвинил, че симулира контузия. Адебайор едва бил удържан от съотборниците си, да не посегне на италианеца.

Футболистът дори отишъл на скенер, за да докаже, че травмата му е истинска, а не както Манчини твърдял, обикновено схващане. След прегледа се установило, че Адебайор има скъсан мускул. Нападателят не е играл от миналия месец, когато се появи като резерва в мача срещу Съндърланд.

„Именно тази случка подпали война помежду им. Няма нищо по-лошо от мениджър, обвиняващ свой футболист в симулация,” разкрива източник от клуба. „Адебайор може би е в слаба форма, но никога не би направил нещо толкова непрофесионално. Той бе направо бесен.”

Нещата се обтегнаха още миналия декември, когато Адебайор остана на пейката срещу Тотнъм, и отново бе спрян да влезе в открита конфронтация с Манчини още там, на „Уайт Харт Лейн”.

Адебайор дори заплаши да напусне клуба, но през лятото Манчестър Сити отказа да го продаде.