Уникален Димитър Бербатов реализира хеттрик на Ливърпул! Бившият български национал вкара три гола в дербито на английския футбол, с които неговият Манчестър Юнайтед победи с 3:2.

Берба изуми всички на „Олд Трафорд” с великолепна игра и прекрасни голове, с които постави на колене гранда от града на Бийтълс и накара над 75 хиляди да станат на крака при смяната му в 88-та минута.

Българинът реализира своя хеттрик с голове в 42-ра, 59-та и 84-та минути. Първият и третият гол на Берба бяха реализирани майсторски с глава, а вторият със сигурност ще претендира за гол на сезона в Англия, тъй като бе вкаран със задна ножица.

Бившият футболист на Тотнъм започна мача като титуляр в нападението на „червените дяволи” заедно с Уейн Рууни и за пореден път от началото на сезона напълно засенчи английския национал. 

Двубоят започна силно за Юнайтед и най-вече за Бербатов, който бе в центъра на събитията. Така заслужено се стигна до 42-та минута, в която нападателят откри резултата в мача след хубаво попадение с глава. След центриране от корнер, Берба се справи с опеката на Фернандо Торес и с прецизен удар вкара в десния ъгъл на вратата на Ливърпул.

Със сигурност моментът на мача бе в 59-та минута, когато бившият капитан на националния отбор реализира феноменален гол, може би най-красивия в неговата кариера.

Нани центрира отдясно, българинът си пое топката с бедро, след което със задна ножица оплете кълбото в мрежата на Пепе Рейна. Топката бе неспасяема, тъй като първо уцели горната греда, след което влезе във вратата.

Ливърпул все пак бе на път да обърне развоя на мача, въпреки брилянтния Бербатов.

Малко след второто попадение, Стивън Джерард върна надеждите на мърсисайдци след гол от дузпа. Джони Евънс извърши нарушение срещу Фернандо Торес в наказателното поле и капитанът на Ливърпул бе точен от 11-метровия удар.

В 70-та минута отново Джерард вкара, с което изравни резултата между Юнайтед и Ливърпул и между себе си и Бербатов. Джон О’Шей извърши нарушение малко пред наказателното поле на Едвин Ван дер Сар, а зад топката застана Джерард. Неговият удар не бе особено силен, но мина през стената на „червените дяволи” и остави Ван дер Сар безпомощен.

След изравнителния гол за Ливърпул, домакините отново се втурнаха в атаки в опит да стигнат до заслужена победа. Бербатов продължи да бъде много активен в половината на гостите и почти всяка атака минаваше през него. Българинът не позволи Джерард да му отнеме заслужената почит и реализира трети гол, с който подпечата успеха на своя отбор.

В 84-та минута Джон О’Шей центрира отдясно към наказателното поле, Бербатов надскочи Джейми Карагър и майсторски с глава реализира в долния десен ъгъл на нещастния Пепе Рейна, който за трети път трябваше да извади топката от вратата си след удар на българина.

В 88-та минута Бербатов напусна терена под бурните ръкопляскания на над 75 хиляди на „Олд Трафорд”.

С реализирания хеттрик, Бербатов вече има шест гола от пет мача в Премиършип.

Юнайтед пък се изкачи на трето място в класирането с 11 точки, на една зад лидера Челси, който е и с мач по-малко. Ливърпул пък е едва 16-ти с 5 точки.