Съперниците на Левски и ЦСКА в Лига Европа, съответно Гент и Рапид Виена, претърпяха поражения във вътрешните си първенства – Белгия и Австрия.

Гент претърпя втора загуба за по-малко от седмица, след като миналия четвъртък отстъпи на Левски с 2:3, днес се даде със същия резултат на Локерен, при това отново след обрат.

Гент водеше с 2:0 до 56-та минута, но след това допусна три попадения и в крайна сметка се прости дори с точка от мача. Първият голмайстор на стадион „Георги Аспарухов” срещу Левски – Азофейфа – днес бе големият грешник, като още в 43-та минута бе изгонен с директен червен картон. Смолдерс в 49-та и Любиянкич в 56-та бяха точни за Гент. Последваха обаче два гола за две минути между 57-та и 59-та за Локерен, а Деекман закова трето попадение в 87-та, за да остави успеха за домакините. Това прекъсна и серията от пет победи на Гент във вътрешното първенство.

Четвърто поредно поражение пък претърпя Рапид Виена, опонент на ЦСКА в Лига Европа, в Бундеслигата на Австрия. Столичани загубиха като гост на Рийд с 1:3, и са едва на шесто място във временното класиране. Ян Венегор ъф Хеселинк отбеляза единственото попадение за Рапид в 12-та минута, но то бе изравнително, тъй като Иван Карил вече бе открил за Рийд в деветата минута. Начо отново изведе домакините напред в 25-та, а крайният резултат оформи Анел Хаджич в 90-та.