Нападателят Неймар беше оставен извън състава на националния отбор на Бразилия заради нанесени обиди на съотборници и треньор.

Неймар се е държал много грубо със свои съотборници от бразилския Сантос, както и с треньора на тима Доривал Жуниор.

Миналата седмица Неймар обиди свои съотборници в Сантос и треньора Доривал Жуниор, след като те не му позволиха да изпълни дузпа в мач от бразилското първенство.

Поради тази причина той бе глобен и за момента е отстранен от отбора от Сао Пауло. Селекционерът на бразилския национален тим Мано Менесеш също реши да не гласува доверие на талантливия, но невъздържан нападател.

В състава на Бразилия от 23 футболисти все пак има играч на име Нилмар, като това е нападателят на Виляреал. В селесао попаднаха още Дани Алвеш (Барселона), Тиаго Силва и Пато (Милан), Алекс и Рамирес (Челси) и Филипе Коутиньо (Интер Милано).

Бразилците ще бъдат на лагер между 6 и 13 октомври. Футболната централа на страната ще обяви в следващите дни кои ще бъдат съперниците на 5-кратните световни шампиони в контролните

срещи.

Състав на Бразилия:

- вратари: Виктор (Гремио), Джеферсън (Ботафого), Нето (Атлетико Паранензе)

- защитници: Адриано и Дани Алвеш (Барселона), Андре Сантош (Фенербахче), Мариано (Флуминензе), Алекс (Челси), Давид Луис (Бенфика), Ревер (Атлетико Мадрид), Тиаго Силва (Милан)

- халфове: Калрош Едуардо (Рубин Казан), Елиаш (Коринтианс), Джулиано (Интернасионал), Лукаш (Ливърпул), Филипе Кутиньо (Интер), Рамирес (Челси), Сандро (Тотнъм) и Уесли (Вердер)

- нападатели: Алешандре Пато и Робиньо (Милан), Андре (Динамо Киев), Нилмар (Виляреал)