Старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Александър Тодоров сподели след поражението в контролата срещу Левски, че тимът му има достатъчно време за подготовка и сработване на новите играчи, а след три седмици ще е много по-добър от показаното тази вечер в зала „Универсиада”.

„Изиграхме лошо първо полувреме, когато имахме 15 загубени топки за 20 минути. Левски в резултат на тези грешки натрупа преднина от 9 точки, която както видяхте не успяхме да стопим до края. Все още сме рано в подготвителния период. Като защита горе-долу срещу отбор като Левски, мога да съм доволен, защото преди две години някои от тези мачове завършваха 130:120. Сега е малко по-сръбски мач, нали с по-малко точки. Определено имаме още много да работим. Имаме още три седмици, в които мисля, че ще се върне и Груев, и Радев ще се възстанови напълно от контузията, с която дойде от националния отбор. Мисля, че след 3 седмици ще бъдем по-добър отбор от това, което видяхте днес. Има много нови играчи, затова и играем толкова много мачове. Остават ни още три мача в следващите дни и още един мач с Левски в Самоков и това ще са ни контролите”, коментира Ацо Тодоров след загубата с 68:78 точки.

„Колкото до промените в правилата, да, линията за три точки е малко по-далече, но няма някакви големи промени в начина на игра. Пак играта на много от отборите се базира на стрелба от далече. Когато върви добре е ок, ама друг пък вкарваш малко. Ние целенасочено търсихме играчи, които ни трябват. Мисля, че приключихме със селекцията що се отнася до чужденците. За българите също, освен ако не се появи нещо, което е много интересно, но тепърва ще видим”, каза още Александър Тодоров.