Националът Чавдар Костов ще играе в първенството на Гърция следващия сезон. Гардът подписа тригодишен договор с първодивизионния Кавала, научи Гонг. Новината за трансфера потвърди личният мениджър на играча Йорго Патапатиус от агенция „Интерперформансис”.

Първоначално Костов премина едноседмични проби в друг гръцкия тим – Ираклис и остави добро впечатление, но двете страни не са стигнали до консенсус за финансовите параметри на договора на играча.

Междувременно пристига доста по-предизвикателна оферта от вече настоящия състав на Чавдар Костов – Кавала и баскетболистът ни замина за тренировки с отбора отново за около седмица. Националът е останал изключително доволен от условията и организацията в клуба, като Кавала откликва на финансовите му изисквания.

Така 22-годишният перспективен състезател сменя екипа на шампионите от ЛукОйл Академик с този на гръцкия Кавала и за първи път в кариерата си ще пробва възможностите си в чужбина. Гръцкото първенство стартира на 16-ти октомври, а през миналия сезон Кавала завърши 11-ти в шампионата с 8 победи и 18 загуби.