Едва осем кръга изминаха от футболния шампионат, а вече изниква въпросът – ще има ли този сезон сериозна битка за титлата. Левски вече има 10 точки преднина пред ЦСКА, което накара спортният директор на „сините” Георги Иванов да зачеркне „червените” като конкурент. От „Армията” отговор нямаше, което може би означава, че и там сами са се отписали от спора за титлата.

Преднината на Левски пред други отбори далеч не е толкова сериозна, но дали те ще имат сили да спрат „сините”? Един от тях –Черноморец вече го направи веднъж, но „акулите” все още не изглеждат като кандидат-шампиони. За място в Европа да, но за титла едва ли са готови. Това важи и за другия отбор на къса дистанция от „сините” –Локомотив София.

Настоящият шампион Литекс е сериозен кандидат, особено с мотиватор като Любо Пенев начело, но ловчанлии също изостават с точките и трудно ще повторят миналогодишния успех. Славия, Локомотив Пловдив, Берое и Черно море имат потенциал за по-предно място, но не и за първото.

Така че, остава въпросът дали обявеното за много оспорвано първенство всъщност няма да е надбягване с един кон. Не, че Левски е кой знае какво страшилище, просто конкуренцията засега изостава сериозно по трасето.