Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков посрещна гръцкия Арис в зала „Универсиада” преди заниманието на гостите. Той отговори и на въпроси всързани с предстоящия мач в сряда от 18 часа между Лукойл и Арис.

- Сезонът започва за Вас с мач с Арис. Готов ли е отборът за двубоя?

- От това, което видяхме на турнира в Правец мога да кажа, че отборът е готов.Имаме и две нови попълнения след този турнир. Малко рано ни идва този мач с гърците, но оправдания няма да има, готови сме и това е.

- Треньорът каза, че малко късно са дошли Камбала и Хийт.

- Вижте не е така лесно.Те треньорите си искат непрекъснато, на какъвто и да е спорт. Ако може да доведеш Роналдо по футбол или Дженобиле по баскет, Така е, много се проточиха нещата, но Българияа не е дестинация, която с казването и баскетболистите се засилват натам.

- На Камбала и Хийт, когато бяха взети, беше ли им обяснено , че предстои мач с Арис и то толкова скоро?

- Това го знаят. Няма някой, който да дойде и да не е разучил много неща, не само за баскетбола, но и затова къде се намира България. -

Двамата готови ли са да участват още в сряда?

- Естествено. Арис е едно голямо предизвикателство. Отборът ни е готов и няма нужда от много говорене за мбилизация или мотивация на играчите. - Гръцкият отбор е голямо име в баскетбола.

Какви са реалните шансове на Лукойл срещу него?

- Вижте реалните шансове към този момент са 50: 50. Казвам го, зцащото сме проучили добре Арис. Гледахме им и последния мач. Имат ...Арис си е Арис, не искам да казвам повече.Имат невероятна публика, сериозна организация. Вярно е, че в момента имат трудности в гръцкото първенство. Много отбори са финансово затруднени. Когато играеш с Арис всичко е по- различно. -

Очаквате ли гръцки фенове на мача ?

- Очакваме ги. Уговорката ни е колкото пристигнат тук, толкова да отидат и наши фенове в Солун. Ние колкото фенове имаме за чужбина , толкова имаме и за тук.

- Очаквате ли зала „ Универсиада” да се напълни ?

- Винаги съм казвал, че когато играеш на баскетбол с Реал, Панатинайкос, Макаби или Арис, няма нужда българската баскетболна общественост да я приканваме да напълни залата. Който обича баскетбола би трябвало да бъде в залата.