Президентът на баскетболната ни федерация Михаил Михов обяви, че има назначена комисия, която за разгледа развихрилия се в последните дни протест на редица родни рефери, които се обявиха за смяната на настоящия председател на Съдийската комисия Стефан Станев.

„На заседанието на Управителния съвет бе взето решение да се назначи комисия по този случай. Тя ще е от трима човека – Георги Глушков, Иван Евстатиев и Николай Въжаров. В момента комисията работи. Днес е направена среща с няколко човека, които са подписали тази декларация и в понеделник ще ми дадат резултата от тези разговори, като тогава ще бъде взето и решение какво ще се случва с тях. Но при всички положения засега моето мнение е, че ще уважа тяхното искане да не бъдат повече съдии в България. Все пак ще изчакам какво точно ще ми даде като резултат комисията”, коментира Михаил Михов пред Гонг.

„За мен това не е опозиция, а непознаване на правилниците и Устава на Българската федерация по баскетбол. Според мен става въпрос за подвеждане. Там са повече млади съдии и повече от 50% са момичета и момчета, които са секретари, не са действащи съдии. Лично с мен никой не е разговарял, но това няма и значение. Те си имат някаква позиция, но тя не е позиция с аргументи защо не искат, а тя е позиция кой искат да бъде. Кой е шефът на комисията определям аз. Няма доводи неправилно обучение на съдии, а има защита на определена персона, на съдията Марин Механджиев”, каза още Мишо Михов.