Собственикът на Славия Венци Стефанов заяви след победата на неговия тим с 2:0 над Видима Раковски, че към Райс Мболи, който е собственост на „белите” има запитване от Хора на софийските девойки. В типичния си стил той отговори на запитванията на журналистите и относно липсата на играчи от Славия в списъка на Лотар Матеус.

„Не съм доволен от мача, защото показваме стара слабост. Вкарваме гол, а след това се отпускаме и чакаме едва ли не противникът да изравни. Искам Славия във всеки мач да играе за победа. Искам Славия като излезе, съперникът да е респектиран. Не може, Видима са дошли едва ли не да не паднат с кой знае колко, а ние да им позволяваме да си мислят, че могат да изравнят или дори нещо повече. Не може футболисти с толкова опит да излизат с пластмасови бутони и да ми се пързалят по терена. Иначе, се вижда, че отборът променя облика си”, сподели Стефанов за мача Славия - Видима.

Запитан за решението на Лотар Матеус да не вика футболисти на Славия в националния собственикът на „белите” каза: „Задаваш ми много провокативен въпрос. Не е лошо да зададеш този въпрос на някои от Изпълкома, които засега казват на Матеус кой да вземе в отбора. Аз виждам, че тези, които имат членове в Изпълкома, имат и футболисти в националния. Аз не мога да обвинявам Матеус. Футболистите на Славия се доказват сами, Благо Георгиев - викаха му такъв и онакъв, а сега едва ли не мачовете не започват без него. Чавдар Янков по същия начин, Рангелов – също. Славия няма нужда да продава играчите си чрез националния отбор. Ние не се навеждаме на никой. Колкото до случая с Валери Божинов не мога да кажа нищо, не мога да давам мнение и оценка за работата на Матеус преди да е показал нещо.”

„Аз гледах мача на Левски срещу Спортинг до 3:0, но спрях, защото не ми беше приятно. На мача на ЦСКА присъствах и го гледах внимателно. Порто показа, че е голям отбор, но ЦСКА пропиля своите шансове. Мачът можеше да завърши 1:1 и 2:1, всичко можеше да се случи”, добави босът на Славия.

Колкото до интересът на други клубове към вратаря Райс Мболи, той уточни: „Ако желаещите да го купят не контактуват с мен, трябва да контактуват с арменския поп. Той е на Славия. Всичко е бизнес. Вие смятате ли, че този вратар, който пази в момента на вратата на Славия е слаб. Има запитване за Мболи от Хора на софийските девойки.”

„До края на есенния полусезон не мога нищо да ви обещая. Дали Мболи пази за ЦСКА или за Левски, няма нищо лошо, защото това са български отбори, които играят в евротурнирите и ако вземат точки, няма нищо лошо”, завърши Стефанов.