Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън остана много доволен от защитата си в мача срещу Съндърланд. Това бе поредното равенство за „червените дяволи” като гост от началото на сезона. Шотландският спец обаче разграничи нулевия хикс от събота с предишните.

Това бе втори мач поред след двубоя с Валенсия в средата на седмица, в който Юнайтед не допусна гол в мрежата.

Сър Алекс похвали и новото попълнение на „Олд Трафорд” Бебе, който вчера записа дебютни минути за клуба във Висшата лига.

„Винаги гледаме на хикса като изпуснати две точки. Но ако в предишните мачове ние си пропускахме шансовете, този път трябваше да се преборим за едната точка. Съндърланд създаде повече голови ситуации от нас. Трябва да кажа, че ние пък бяхме невероятни в защита. Това ме прави щастлив”, коментира сър Алекс след мача.

Това бе първи мач за Рио Фърдинанд от началото на сезона във Висшата лига. Той изкара и пълни 90 минути срещу Валенсия при успеха в Шампионската лига с 1:0.

„Трябваше да освежим малко състава след гостуването в Испания. Майкъл Карик трябваше да си почине. Все пак в сряда изигра първия си мач от много време насам. Попитахме Рио как се чувства, той отговори, че се чувства прекрасно. Направи изключителен мач срещу Съндърланд. Джон О’Шей също се справи добре особено при високите топки. Трябва да похваля и младия Рафаел”, добави мениджърът на „червените дяволи”.

„В първите 20 минути на срещата домакините ни бомбандираха с центрирания в наказателното ни поле. Дарън Бент има добър отскок и играе отлично с глава. Той бе голяма заплаха, но се справихме с него. През втората част се справихме доста по-добре. И ние имахме положения. Ситуациите пред нашата врата пък идваха предимно от статични положения”, обясни спецът.

През втората част, в игра за Юнайтед се появиха Димитър Бербатов и Хавиер Ернандес, като именно представянето на мексиканския национал е хванало окото на Фъргюсън. „Мисля, че нападението ни се раздвижи с влизането на Чичарито. Опитахме се да спечелим мача, като пуснахме футболисти, които можеха да свършат тази работа. Накрая вкарах на терена и Бебе. Така той дебютира във Висшата лига за нас. Обстоятелствата обаче бяха трудни. Все пак съм много доволен от това, което той показа. Искаше да играе, не се страхуваше да получава топката”, завърши сър Алекс Фъргюсън.