„Валери да си оправи първо другите неща. Негова работа си е да решава дали ще играе в националния”, отговори Борислав Михайлов на заканата на Божинов, че единствен той да решава дали ще играе в националния отбор. Острието на Парма не попадна в групата на новия национален селекционер Лотар Матеус за евроквалификацията с Уелс на 8 октомври и контролата със Саудитска арабия на 12 същия месец.

„Не искам да отговарям на някои хора. Питайте ги тях”, продължи президентът на БФС по повод коментарите на Божинов, че не националния селекционер е определил разширения състав и продължи: „Лотар Матеус отиде до Флоренция с кола, спа там, вечеря с него и го гледа. Така, че това си е негов избор.”

„Не съм давал аз съвет, да не викат Божинов. Не влизайте в такива полемики на обидени играчи, които веднъж не са викнати в националния отбор. Той не е даденост за футболистите. За това е хубаво, че има чужд треньор, който тепърва се запознава с тях, ходи по места, гледа ги. Това, че не го е викнал сега, не означава че го е забравил”, продължи по темата босът на футбола ни.

„Аз не знам дали в Англия като извикат 20 души и двама отпаднат от групата или играят 5 минути, след това да се отказват от националния за следващия мач. Както беше направил Иван Стоянов. Нашите футболисти са много тънкообидни, но това си е техен проблем. Но е проблем и за нас като ръководство, и на Вас като медии, и на българите като зрители. Надявам се това да не се повтаря с другите играчи. Така или иначе могат да играят само 11”, каза още легендарният вратар.

„Ще бъде много жалко ако Стилиян напусне националния след квалификациите. Аз нямам такива сведения. Освен ако го е казал официално. Той има още какво да даде на представителния ни тим и не е на години, на които да се отказва”, заяви Боби.

„Нашите футболисти винаги се стягат за първия мач при новия треньор. И да не е Матеус, и аз да им стана наставник ще е така. После почват както е било преди. Надявам се сега да не е така”, коментира променената поне на външен вид обстановка в лагера на националния отбор Михайлов.

„Мачът с Уелс е решаващ за нас за да останем в играта. Новият треньор ще е само на 15 дни за тази среща. За нас победата е най-важна и се надявам да я вземем”, разкри очакванията си за мача в Кардиф рекордоьорът по участия в националния отбор.

„Първенството ни продължава да бъде много интересно. Ако вчера сте гледали двата мача (б.р Сливен – Левски и Локомотив София – ЦСКА), те бяха на много високо ниво. Така че, не виждам какво не Ви харесва в това първенство. Освен това Матеус не е виждал повечето играчи и иска да го направи в лагерна обстановка. Правим нужните финансови усилия да извикаме 24 футболисти, които да пътуват с нас, за да може той да избере най-добрите от тях и да си направи планове за бъдещето”, заяви Борислав Михайлов по повод голямата бройка футболисти от вътрешното първенство повикани в националния отбор.

„Ние правим сериозни финансови усилия. Наемаме чужденец, плащаме му за това което прави, а резултатите му ще ги видим в бъдеще и тогава ще ги оценяваме”, добави президентът на БФС.

„Имаме доста оферти за контрола през ноември, но още не сме фиксирали мач. В София може да бъде студено, но пък трябва да играем в България, защото все пак следващия ни мач в квалификациите ще бъде домакинство на Швейцария. Но контрола ще има със сигурност”, завърши Михайлов.