Христо Бонев и помощниците му ще водят Локомотив Пд до края на есенния полусезон, заяви пред Гонг благодетелят на „смърфовете” Константин Динев. Футболният бос няма да бърза с избора на нов треньор, като такъв може да бъде назначен чак през зимната пауза.

„Няма да избързвам с избора на нов треньор. Може би до Нова година няма да имаме такъв. Това е важно решение и трябва внимателно да подберем човека за този пост, за да може той да работи дългосрочно. Доколкото може отбора ще води Христо Бонев, ще му помагат Неделчо Матушев и другите помощници, имаме широк треньорски щаб. Искаме да намерим опитен наставник, на когото му се работи много. Няма никакво значение дали той ще бъде чужденец или българин. Целта пред него ще бъде Локомотив да е сред водещите клубове”, коментира Коко Динев.

Той потвърди, че е влизал в контакт с Христо Стоичков и Мъри Стоилов, като варианти за поста.

„Пресилено е да се каже, че съм преговарял с тях, по-скоро водихме приятелски разговори”, лаконичен бе Коко Динев, а на въпрос дали двамата са отказали или може да се стигне до сериозни преговори той отговори с: „Двоумят се!”

Шефът на Локо Пд каза още, че е доволен от направената селекция, но не отхвърли възможността през зимата „черно-белите” да се подсилят с още играчи.

„Знаете, че където и да съм бил, винаги сме разчитали на широка селекция. Мисля обаче, че момчетата, които сега са в отбора, са качествени играчи и те не трябва да бъдат пренебрегвани. Ще продължим да гоним високи цели.”

Коко Динев коментира и избора на Стефан Капралов за президент на Професионалната футболна лига.

„Когато дойдох на заседанието нямах фаворит. Исках да чуя платформите на кандидатите и тогава да избера. Мисля, че новоизбрания президент на лигата има желание за работа и виждам светлина в тунела. Адмирирам поведението на Николай Гигов, той е сред най-опитните президенти у нас. Той знае колко е тежко да издържаш футболен клуб. Намирам позицията и самоотводът му за достойни.