Селекционерът на България Лотар Матеус категорично отрече собствените си думи, че няма да вика футболист на ЦСКА за квалификацията с Уелс. Той стори това след като изгледа двубоя на „червените” с Порто от Лига Европа, но на пресконференцията си днес отбеляза, че е станало неразбирателство, и никога не е имал това предвид.

Матеус бе категоричен, че напротив, набелязал си е още „червени” футболисти. „Станала е грешка в превода, не съм казал, че няма да викам никой от ЦСКА. Имало е грешка явно в комуникацията помежду ни. Номер 8 (Румен Трифонов) и номер 27 (Мартин Дечев) в ЦСКА ми харесаха, а поканих номер 2 (Павел Виданов). Гледах и номер 5 (Тодор Янчев), капитанът на ЦСКА, но за съжаление той е доста възрастен. Ако знаех, че не бива да викам футболисти от ЦСКА, или че няма, нямаше да присъствам на този мач,” заяви Матеус по темата.

„Казах, че разликата в класите на ЦСКА и Порто съществува, но не съм коментирал отделни футболисти. И съм наясно кои футболисти ще играят в този отбор. Аз самият завися от резултатите и от показаното от футболистите, и е в мой личен интерес най-добрите да играят. Медиите трябва да спекулират, за да си продават информациите,” обясни в детайли Матеус.