Баскетболистите на Лукойл Академик пристигнаха след продължително пътуване с автобус, в Солун, където утре от 20 часа е срещата реванш срещу Арис. По настояване на домакините началният час е променен и мачът ще стартира с 30 минути по-рано.

От Арис обявиха цени на билетите в размер от 10 до 20 евро. В петхилядната зала „Пале дьо спорт” в сряда се очакват около 3 500 зрители. В първия мач гърците взеха преднина от 4 точки като победиха със 78:74.

Тази вечер българският шампион ще тренира в часа на мача, като от страна на домакините имат на разположение 2 часа за ползване на залата. Домакините изпратиха и ескорт, който да придружи българите и така те прекосиха Солун, за да стигнат до луксозния „Гранд хотел палас”, който е петзвезден и предлага всички удобства.

Прекалената любезност на гърците дори забави пристигането на българите, защото се наложи те да изчакат в автобуса си полицаите да пратят автомобил, който да придружи возилото на Лукойл.

Преди това имаше забавяне и на границата, където гърците задържаха половин час отбора заради македонския баскетболист Дамян Стояновски. На Дамян трябваше да бъде издаден специален документ, поради продължаващия конфликт между Гърция и Македония, заради който македонците влизат по сложен начин в южната ни съседка.

 

Още на българска територия, в село Мурсалево, автобусът на Лукойл за малко да участва в пътно транспортно произшествие, но благодарение на умелите действия на шофьора Огнян, до инцидент не се стигна.

Очаква се по-късно в Солун да пристигне и спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков, който не пътува с отбора.

Довечера след тренировката един от американците – Доминик Джеймс обеща да почерпи съотборниците си с торта, защото днес има рожден ден.