Волейболен клуб Марица картотекира официално в Европейската федерация по волейбол всички свои нови попълнения за предстоящото участие в силния европейския клубен турнир Чалъндж къп, популярен още като Купа на претендентите.

Изпълнителният директор на пловдивския клуб Стоян Гунчев пътува два поредни дни до София, за да уреди чрез Българска федерация волейбол документите на новопривлечените състезателки – двете попълнения от Спартак Интерком груп – посрещачката Никол Николова и диагоналът Бояна Андреева, както и на завърналата се в отбора централна блокировачка Мария Димитрова.

Месец преди това редовни картотеки за Чалъндж къп бяха получили 14 волейболистки на Марица, в това число и новопривлечените от клубната школа девойки. Както е известно волейболистките на Марица срещат кипърския Аполон Лимасол в първия кръг на втория по сила европейски клубен турнир по волейбол. Вицешампионките на България са домакини на 9-ти октомври от 16:00 часа в първия двубой, а седмица по-късно – на 17 октомври – те ще гостуват в Кипър. По регламент мачовете са при разменено гостуване. Марица е домакин в първата среща, но не на свой терен в Пловдив, а в спортна зала "Орловец" в Габрово, защото в града под тепетата няма подходяща лицензирана спортна зала.

Ако пловдивските волейболистки на старши треньора Иван Петков отстранят кипърския си противник, във втория кръг - на 8-ми и 15-ти декември, ще срещнат вицешампионкита на Азербайджан Локомотив Баку. Тимът от бившата съветска република извади късмет и се класира директно за втория кръг.
Междувременно ръководството на Марица продължава да прави записвания на феновете за организираното безплатно извозване на всички, желаещи да гледат на живо мача срещу кипърския Аполон Лимасол в Габрово. Записванията на групи стават всеки ден в канцелариите на клуба във волейболната зала на "Лаута".