Личният мениджър на Валери Божинов Джери Паломба бе потърсен от Гонг, за да коментира решението на новия национален селекционер Лотар Матеус да не повика в състава нападателя на Парма за квалификацията в Кардиф.

- Г-н Паломба, Валери Божинов не бе повикан за мача на националния отбор на България срещу Уелс. Как мислите, каква е причината за това?

- Трябва да се уважават всички решения, на когото и да било. Как да коментирам това? Останах малко изненадан. Новият селекционер Матеус направи един, за мен, много странен избор. Дали той има своите мотиви затова или е бил посъветван от друг, като се има предвид малкото време начело на отбора, за да може да оцени актуалната форма на даден футболист. Знам, че се е чул с играча и го е уверил в своите намерения да разчита на него за националния. После в рамките на една седмица всичко се промени. Мисля, че независимо от факта, че Валери не направи особено добър мач в първенството на Италия, това не може да компрометира всичко, което направи той за себе си и за националния отбор преди.

- Божинов и господин Матеус са се срещнали в Италия. Знаете ли какво са говорили помежду си?

- Да, мисля, че това беше около мача на Парма срещу Фиорентина. Нищо. Матеус беше заявил интереса си към него, но както казах, за една седмица всичко се промени.

- А смятате ли, че е възможно не точно Матеус, а някой друг да е решил вместо националния селекционер да не повика Божинов за този мач?

- Не, аз това не го знам. Със сигурност обаче ми изглежда странно как за една седмица нещата могат да се променят. Това - да. Но пак казвам, трябва да се уважават решенията на всички, а аз от своя страна желая всичко най-добро на българския национален отбор.

- Идват обаче и следващи мачове и си мисля, че е твърде възможно Божинов отново да бъде повикан в националния. Каква тогава ще бъде вашата реакция?

- Когато дойде такава повиквателна, ще имаме време да поразсъждаваме. Нека първо да дойде такава повиквателна, после ще видим.