Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков изрази съжалението си от отпадането на отбора от турнира Юрокъп. Според него победата е била за Лукойл, но малки грешки са лишили българския шампион от класиране. Везенков разкритикува и нивото на българския баскетбол.

„Всеки, който бе днес в залата, видя баскетбол от много високо ниво. Накрая мачът си беше за нас, много малки грешчици ни лишиха от победата, плюс спирането на времето на три пъти. Но това не трябва да е оправдание”, заяви Вензенков. „Последните минута и половина не ги изиграхме както трябва, при 5 точки преднина. Не трябваше да получаваме тройка”.

„Невероятна атмосфера. Пожелавам и в България да играем при такава атмосфера. Това в България го няма на никакъв спорт, не пети играч, днес публиката бе и шести, и седми, и осми играч на Арис”.

„В България са много познавачите на баскетбола и на спорта. Доста критики получих през годините, разберете, че Лукойл е марка и име в баскетбола от доста години”.

„Мисля, че не би трябвало да има промени. Нека стигнем до Файнъл Фор там (б.р. в Юрочалъндж) и тогава да кажем нещо. Не искам да се оправдавам, но имайки предвид българското първенство, един ткаъв отбор е доста луксозен”.

„Оттук нататък до мача със Спартак Плевен имаме две седмици да се готвим. Бихме Арис, който е име и има играчи за по милиони долари. Ние изпуснахме и доста фаулове, не търся оправдание, навсякъде се отнасят с голямо внимание и уважение към нас. В България ни чакат Спартак Плевен и после още 4-5 титана на българския баскетбол”, завърши Везенков.