Националният отбор по футбол на България направи една лека тренировка тази сутрин. Заниманието на „трикольорите” продължи около един час, което бе най-краткото занимание за футболистите, откакто начело е новият селекционер Лотар Матеус. В последните няколко дни немският специалист наблегна предимно на работата на отбора във фаза защита. Това разкри пресаташето на Българския футболен съюз Павел Колев.

Лотар Матеус е провел и лични разговори с Петър Занев и Николай Бодуров, които се очаква да започнат като титуляри тази вечер срещу Уелс. Европейската квалификация в Кардиф е с начален час 21.30.

„Лотар Матеус е типичен представител на германската треньорска школа, тези хора имат традиции и не се отказват лесно. Работи изключително разнообразно, тренировките са много интересни и се набляга най-вече на поведението на отбора във фаза защита. Там той има най-малка вариативност, знаем за контузиите на Манолев, Миланов и Веселин Минев, което остави Матеус почти без опции”, сподели Павел Колев.

„Селекционерът проведе и няколко индивидуални разговора със Занев и Бодуров, за които се очаква да започнат като титуляри. Освен чисто тактически, се работи и психологически, изключително убедителен е Матеус, дали заради аурата, дали заради начинът, по който успява да убеди хората. Да, желязна е дисциплината в тима. В националния отбор дисциплината винаги е такава. Тук случайни футболисти няма, всички са професионалисти и знаят какви надежди им се възлагат”, добави Колев.

Колкото до съперника на българския национален тим, пресаташето на БФС каза: „Уелс също е с нов треньор и настроението е горе-долу като при нас. Кой знае какъв ентусиазъм не може да се усети, поне по пресата си личи, че повече даже се вълнуват от мача на английския национален отбор и Висшата лига.”