Да, г-н Матеус, точно така! Гуу-т, я-я! Това е моделът на поведение на един национален селекционер към играчи и отбор от балканския регион. Не си за пръв път по тези географски ширини, знаеш го добре очевидно.

По две тренировки на ден. Там, в Правец, да копат. Ако на някого не му харесва, знае пътя към София. Щом можем да минем без Бербатов, можем и без всеки друг. С колкото разполагаме на момента – с толкова. Но да е изпънато като струна покрай трибагреника. Това за трибагреника им го повтаряй честичко. Ти знаеш как се играе за него.

Такава е рецептата за нас, българите. Дисциплина, за да няма и грам отпускане. От теб, германеца, реда и дисциплината, от нас, българите, природен талант и импровизация. И тогава може да се получи добра комбинация. Ако не хваща дикиш на първо четене, дръпни им едно конско като на полувремето в уелската съблекалня. Виждаш, че на второ четене става.

И не ни се хващай на номерцата, господин селекционер, защото за твое сведение нашият шоп може да накара и английски лорд да проговори шопски, нежели да се случи обратното. Само да подадеш пръстче и ще ти отхапят ръката.

Царе сме на това да правим дори от примерни западноевропейци разхайтени балканци, когато се задържат малко в милата ни родина. Така че, скъпи ми Лотар, ти си давай все така с двуразовите тренировки.Накарай ги да забравят, че са си идвали у нас за мачовете само за да се размотаят по чалготеки, да се видят с близки и познати и да пофлиртуват с мацки. Е, да де – и да направят няколко квадрата на тренировка, след което да ни скъсат нервите по време на мача.

И да те канят някъде, Лотар, ти отказвай. Ще те претопят много бързо, пък и ти знаят слабото място. Гледай си лагерите, съблюдавай вечерния час за футболистите, пък като минат мачовете, имаш достатъчно време на свое разположение.

Никакво разтапяне пред нашите лъвове, никакви компромиси! Купон за тях все пак може да има покрай националния, но само веднъж. Ако се класират за европейското. Все още не го вярваме, затова ще добавим, ако СЛУЧАЙНО, се класират. Но ти Лотар, вие господин Матеус, ни вдъхнахте малка надежда. Надеждичка. И ако СЛУЧАЙНО тя прерастне в нещо друго, по-хубаво, ще запазим маса за вас на най-личното място по време на купона.

Тогава ще бъде наш ред да ви покажем туй-онуй от българския стил на живот. Но до този хипотетичен щастлив момент има много време и доста съвместни дни на двуразови тренировки...