Когато видях надписа „Министерство на веселбата“ на станалия вече прословут незаконен митничарски дворец на брега на язовир „Ивайловград“, аналогията с националния отбор по футбол беше неизбежна.

В изминалите няколко години, изглежда няма по-добро описание на лагер - сборовете на трикольорите от това. Цяла поредица български треньори паднаха жертва именно на това министерство. Публична тайна е, че основната цел на немалка част от футболистите при идването им в националния отбор беше точно веселбата. Няколко дни почивка от тежките тренировки в клубовете и купон до зори в родните чалготеки.

Лотар Матеус може да не е голямо име в треньорската професия засега, но направи най-важното. Превърна „лъвовете“ от министерство на веселбата в отбор. Може да не е особено силен отбор, но е отбор. Който сериозно се готви за сериозни мачове.

Двубоят в Кардиф не беше от най-бляскавите за България, но се видя дух и желание за победа. Съперникът не беше от голяма класа, но го бихме. А колко пъти се спъвахме в джуджета, доста по-малки от Уелс.

Може и да не се класираме за Европейското,но трябва да направим всичко възможно да се опитаме! Да се разделим веднъж завинаги с пораженческото настроение. Защото Лотар Матеус може сега да е известен като плейбой, но преди всичко е известен като футболен Световен шампион!