Исландия и Швейцария са първите два отбора, осигурили си място на финалите на Европейското първенство за младежи през 2011 година. Домакинът Дания се класира по право, а още седем тима ще минат през плейоф, за да се озоват в последната фаза.

Исландия се наложи над Шотландия два пъти с по 2:1, и така се класира напред. Това ще е първо участие на исландците на Европейско първенство за младежи в историята на страната. Шотландия доминираше в по-големи периоди от мача, но нямаше никакъв късмет, и така загуби и реванша в Единбург, с резултат, идентичен на този от Рейкявик.

Швейцария и Швеция завършиха наравно 1:1 на реванша в Малмьо, но успехът от първия двубой в Сион с 4:1 прати напред младите „кръстоносци”.

Отпадането на шведите бе и последен мач за един от двамата треньори, водещи отбора – Йорген Ленартсон, който води тима в продължение на шест години, но сега поема клубния Стабек. През 2009 година под негово ръководство, и на свой терен, шведите стигнаха полуфинал на шампионата за младежи.

Швеция се класира до плейофите от квалификационна група с България, където ни би два пъти с минимална разлика – 1:0 и 2:1.

Останалите пет плейофни срещи-реванши са днес.