„Радвам се, че имам шанс да дебютирам за националния отбор, макар и в неофициална среща. Все пак отнякъде трябва да се почне”, заяви за Гонг националният вратар Владислав Стоянов.

Стражът на молдовския Шериф Тираспол ще запише първите си минути с националната фланелка в контролата срещу Саудитска Арабия в Истнабул. Мачът е от 18:30 часа.

„За мен това е признание за работата ми. Надявам се да се представя добре”, добави юношата на ЦСКА.

„Мисля, че напълно заслужавам повиквателната за националния отбор. Тя се дължи на добрите ми игри. Представям се добре както в европейските турнири, така и в първенството на Молдова”, категоричен бе бившият вратар на Черноморец Бургас.

„Все още в националния отбор не можем да усетим разликата между Станимир Стоилов и Лотар Матеус. Най-вероятно тя ще си проличи в следващите мачове. Може би сега се залага повече на дисциплината в тактическо отношение. Но това ще си проличи, най-вече на следващите лагери. Сега не мога да дам точна оценка”, сподели Стоянов.

„Страхотно удоволствие е да се докоснеш и общуваш с такова голямо име като Лотар Матеус. Надяваме се да ни предаде, това което е научил през годините. Много съм щастлив, че работя с него”, каза още вратарят на Шериф.

„Затова съм тук, защото се надявам да играя. Ако се представям силно с клубния си тим и давам всичко от себе си на тренировките в националния отбор ще дойде и моят шанс да съм първи вратар на националния отбор”, изрази увереност Стоянов.

„Мисля, че имаме своите шансове за класиране на Европейско първенство. Просто трябва да продължаваме да побеждаваме в мачовете до края. Изчерпахме правото си на грешки със загубата от Черна гора. С победата над Уелс възвърнахме самочувствието и шансовете си за класиране. Мисля, че имаме възможност да го направим”, коментира вратарят шансовете ни за класиране на Евро 2012.

„В Молдова, и в частност в моя клуб Шериф, всички много ме уважават. Оценяват ме доста повече отколкото в България и това ме прави много щастлив”, завърши Владислав Стоянов.