2 победи от 2 мача – това е равносметката на новия национален селекционер Лотар Матеус. След успеха с 1:0 в Уелс, „лъвовете” на Матеус победиха и Саудитска Арабия с 2:0 в контрола, играна на едно от помощните игрища на Олимпийския стадион „Кемал Ататюрк” в Истанбул.

Димитър Рангелов и Валери Домовчийски отбелязаха попаденията за българската селекция, която въпреки доста експерименталния си вид показа добра игра и заслужено се поздрави с успеха.

Двубоят на игрището в Истанбул, което дори нямаше трибуни, започна добре за българите, които от самото начало показаха, че са по-класният отбор на терена

В началните минути на мача Митко Рангелов на два пъти стреля неточно към вратата на арабите, които пък се отчетоха с класно изпълнение от въздуха на Ал Нумаре, избито майсторски от направилия отличен дебют Владислав Стоянов.

Удари на Домовчийски и Ники Димитров бяха отразени от отбраната на съперника, преди в края на полувремето предимството на българите да бъде материализирано с два гола.

В 39-та минута Домовчийски чудесно изведе Ивелин Попов отдясно, Попето нахлу в наказателното поле и подаде прострелно към Димитър Рангелов, който от два метра успя да засече топката и да открие резултата.

В самия край на първата част Домо ознаменува добрата си игра и с гол. Петър Занев центрира отляво, Алмонташари в опита си да избие с пета подаде топката на нападателя на Херта, който с плътен удар по земя от около 20 метра вкара за 2:0.

През второто полувреме българите продължиха да бъдат по-добрият отбор на терена, като все пак леко намалиха темпото на игра и от време на време позволяваха на Саудитска Арабия да поглежда към вратата на Владо Стоянов, който бе безпогрешен.

В 60-та минута имаше съмнения за дузпа в полза на България, след като Ивелин Попов бе повален в наказателното поле, но съдията Кюшат Фелин остана безмълвен.

Най-чистото положение през втората част се откри пред Валери Домовчийски в 70-та минута. След грешка в отбраната на саудитите, топката стигна до Домо, който от около 15 метра с диагонален удар по земята нацели лявата греда на вратата на Заид.

Изненадващо селекционерът на България Лотар Матеус извърши само четири смени, като в игра влязоха Благой Георгиев, Димитър Макриев, Георги Пеев и Николай Бодуров (90’). Дебют с националната фланелка пропуснаха да направят Боян Пейков и Даниел Димов, а освен тях на резервната скамейка останаха Цветан Генков и Мишо Венков.

Съставът на България: Стоянов – Виданов (90’ Бодуров), Иванов, Милиев, Занев – Попов (83’ Пеев), Ангелов (55’ Георгиев), Янков, Димитров, Рангелов (76’ Макриев), Домовчийски.

Резерви: Пейков, Димов, Венков, Генков