Срещу единия от лидерите на сръбските ултраси в Генуа, Иван Богданов бяха повдигнати наказателни обвинения за нападение над полицията, причинили физически наранявания, както и търговия с наркотици, като освен това той е заподозрян и като един от водачите при подпалването американското посолството в Белград.

Според следователите, Богданов е един от лидерите на групировката на крайно националистически настроените ултраси на "Цървена Звезда" - "Ултрас Бойс", както и член на екстремистката организация "Движение 1389". В обвинителния акт пише, че Богданов е безработен и от време на време работи като охрана, но не е споменато към коя компания.

Богданов е бил арестуван много пъти, като досега има пет обвинения към него. Той е бил арестуван по време на политическите протести в Белград против обявяването на независимостта на Косово през 2004 година, както и в протестите срещу Радован Караджич през 2008 година. Той също така е бил инициатор на това сръбските фенове на Цървена Звезда да носят фланелки с надпис "Справедливост за Урош", млад хулиган, който сериозно е наранил полицай по време на футболен мач и в последствие е бил осъден на 10 години затвор.

В действителност "Ултрас Бойс" са водени от Марко Вучкович, познат още като Маре, който участва в атаката към полицейския кордон пред Парламента и разрушаването на сградата на националната телевизия на 05 октомври 2000 година. Независимо от това, тогава той отрича да е участвал в грабежа и разрушителните действия, като твърди, че само е "обезоръжил полицаите и им е дал фланелки с надпис "Отпор", за да ги предпази от линч от страна гражданите.

В момента в Сърбия има между две и три хиляди агресивни фенове, които са винаги в бойна готовност и подходяща екипировка (маски, бейзболни бухалки, ножове и пистолети), които само чакат комнада от лидера си, за да атакуват посочен обект.