Сръбският национален вратар Владимир Стойкович проговори за първи път след инцидентите във вторник, когато бе прекъсната евроквалификацията с Италия, заради вандалските изтъпления на сръбските фенове в Генуа.

Титулярният вратар дори не бе на резервната скамейка за срещата с „адзурите”, като по-късно във вторник вечер се разбра, че той е бил нападнат и заплашван, докато е бил в отборния автобус.

Наставникът на Италия Чезаре Праднели разкри, че Стойкович е бил намерен да се крие в италианската съблекалнята, като е „треперил като лист”, тъй като се е страхувал за сигурността си.

По всяка вероятност вратарят е бил атакуван заради това, че преди е защитавал цветовете на Цървена звезда, а сега е част от кръвния враг Партизан.

„Бях нападнат от хора, които не обичат сръбския национален отбор:, коментира Стойкович пред официалния сайт на Партизан.

„Щастлив съм, че от клуба и феновете ми ме подкрепиха. Това е най-важното. Всичко друго е второстепенно”, добави той.

„Хората, които са отговорни за тези инциденти не виждат смисъла на националния отбор на Сърбия. Партизан е в Шампионската лига и аз трябва да се концентрирам върху предстоящите мачове на отбора”, каза още Стойкович.

В същото време – ултрасите на Партизан – познати като Гробари – излязоха със съобщение, чрез което се дистанцират от събитията в Генуа от вторник вечер.