Сръбската футболна федерация обвини Италия за „катастрофалната организация”, след която се е стигнало до инцидентите в Генуа във вторник вечер. От италианското правителство обаче заявиха, че не са били предупредени.

Двете страни продължават да си прехвърлят топката относно кой е виновен за зулумите на сръбските фенове преди по време на евроквалификацията между Италия и Сърбия във вторник. Двубоят бе прекратен след само седем минути игра, като се стигна до раняването на десетки зрители, включително и двама полицаи.

„Италианците ще трябва да обяснят тази катастрофална организация преди срещата”, коментира генералният секретар на Сръбската централа Зоран Лакович.

„На среща, в 10 часа сутринта във вторник, предупредихме, че това може да се случи. Не получихме никакъв отговор до 1 часа по обяд, и отново предупредихме за евентуални инциденти. Особено след като хулиганите вече бяха в италианския град. Отново не получихме отговор. В шест следобед се обадихме директно в централата на УЕФА, на шефа по сигурността”, разкри още Лакович.

„Всичко, което се случи във вторник вечерта, е по вина на Сръбските разузнавателни служби. А те подцениха ситуацията”, заяви вътрешният министър на Италия Роберто Марони.