Буйствата на сръбските фенове на евроквалификацията с Италия са били организирани и дирижирани от запалянковците на Цървена звезда с цел да се навреди на президента на футболната федерация Томислав Караджич.

Четирима-петима души контролират радикалната секция на феновете на Цървена звезда. Те създадоха този сценарий и бяха главните виновници за инцидентите на стадион Мараси в Генуа, заяви представител на фенклуба на звездашите, пожелал анонимност.

По принцип феновете на Цървена звезда не обичат Караджич и са буквално във война с него, тъй като е бивш президент на вечния враг Партизан Белград. Затова той често е обект на обиди в техните песни.

Сега в цел на феновете се превърна и вратарят Владимир Стойкович, който напусна Цървена звезда през 2006-а и игра за няколко европейски клуба преди да се завърне това лято в кръвния враг Партизан. Те го освиркаха жестоко при загубата от Естония (1:3) в предишната евроквалификация и го атакуваха психически и физически преди двубоя с Италия, като го принудиха да откаже да застане на вратата.

Стойкович обаче ще пази за Партизан в мача със Смедерево от първенството на страната тази вечер, както и в срещата от Шампионската лига като гост на Брага във вторник.

Интересно е какво ли може да се случи на предстоящото на 23 октомври дерби между вечните съперници Цървена звезда и Партизан Белград. Има много голяма вероятност мачът да бъде отложен, тъй като хулиганските страсти все още не са утихнали.