Американските съсобственици на Ливърпул Том Хикс и Джордж Джилет обявиха, че ще търсят обезщетение за „нанесени щети” на стойност 1.6 милиарда долара.

Двамата са се решили на това действие, след като ограничителната заповед за продажбата на тима, която бе издадена от американски съд, бе вдигната. Бордът на директорите на 18-кратните шампиони на Англия се надява днес да бъде финализирана продажбата на тима на американската компания „New England Sports Ventures” за 300 милиона паунда, което ще донесе загуби за Хикс и Джилет за около 140 милиона паунда. В своето изявление от днес, двамата съсобственици казват, че продажната на NESV е „нелегална” и „невероятна измама”. Двамата обаче се признаха за победени в случая, след като „Роял Банк ъф Скотланд” отказа молбата на дуото да изчисти задълженията на тима от 237 милиона паунда.

Изявлението от страна на щаба на Хикс и Джилет от днес гласи: „Хикс и Джилет оттеглиха своята ограничителна заповед, която блокираше продажбата на Ливърпул. Това действие предотврати възможността „Роял Банк ъф Скотланд” да постави клуба под администрация. От банката отказаха молбата на собствениците да платят всички дългове до 15 октомври. Адвокатите пък обявиха, че много вътрешни и външни хора са използвали клуба през годините. Това е невероятна измама и ще донесе много лоши неща за клуба и феновете”. В крайна сметка, Ливърпул днес ще стане собственост на „New England Sports Ventures”.