Както и в предишни години, двама от най-добрите футболисти в света за всички времена- Пеле и Диего Марадона, не пропускат да демонстрират неприязън един към друг. Седмица преди да навърши 70 години Едсон Арантес до Насименто- Пеле даде началото на турнир по футбол за ветерани, а след това говори пред медиите.

"Той не е добър пример за младите хора, каза Пеле за Марадона, който е 20 години по-млад от него. Диего Марадона и Пеле, признати от целия свят за най-добрите футболисти изобщо, имат съвсем различен начин на живот след края на кариерата си. И докато Пеле се забъркваше основно в любовни афери, а също така страдаше и заради семейството си, то от 1997-а година насам Марадона живее изключително пъстър живот.

Той трябва да бъде много щастлив от това, което му е дал Господ, а именно да играе футбол по този начин. Ако той не се промени и не промени отношението си занапред, ще си остане невероятен играч, но нищо повече. Начинът му на поведение не бива да бъде пример за подражание, каза още Пеле, но не влезе в конкретни детайли, които са известни на всички.