Двама шефове на криминални банди са заподозрени, че са платили повече от 200 000 евро на футболните фенове на "плавите", за да саботират евроквалификацията с Италия, съобщи сръбски вестник.

"Повече от 200 000 евро са били платени на повече от 60 хулигани за организацията, пътуването, екипировката и безредиците, поради които мачът в Генуа не се доигра", пише всекидневникът "Политика", цитирайки източник, близък до разследването.

Според изданието, полицията е по следа, че безредиците са били поръчани от двама лидери на различни криминални банди - единият е дилър на кокаин, който е заподозрян и за пране на пари, а другият е глава на организация, свързвана с множество убийства, кражби и хулигански прояви.

"Вероятно двамата, въпреки че са във финансов конфликт един с друг, са финансирали безредиците, защото имат интерес да създават хаос в държавата", добавят от "Политика".

Полицията е и по следа, че хора, които са недоволни от ситуацията във футболната федерация на страната са зад хулиганите, но източникът смята, че това е по-малко вероятно.

Мачът в Генуа бе прекратен само след шест минути игра, след като сръбските фенове започнаха да хвърлят факли по терена и италианските привърженици. Полицията в Италия направи 17 ареста, а 16 човека влязоха в болница след сблъсъците. Има и двама ранени полицаи. Сръбската полиция пък задържа 35 футболни фена при завръщането им от Италия.