„Няма да стигне само Харпър срещу ЛукОйл. Но аз смятам, че не само той игра силно днес, а имаше много силни минути през първото полувреме на Джейсън Кроу и силно включване на Павел Иванов. Така, че не беше само Харпър”, коментира старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов след победата на „сините” на старта на шампионата над Черноморец със 103:95 точки.

„Виждате, че срещу Лодърдейл няма противодействие. Единственият шанс е да разчитаме на това, че той пък не може да играе много агресивно в защита и ние да го атакуваме. Това беше нашата цел. Имаше един момент, в който можеше мачът да бъде прекършен при 69:58 точки, но 2-3 наши грешни решения позволиха на съперника да направи серия и да се върне в мача. Но така ще е срещу Лодърдейл. Той е явление и който смята, че не може да се съобразява с него, ще пострада много. Смятам, че в Бургас другите отбори освен ЛукОйл, трудно ще минат, включително и ние. Този е тотално различен двубой, защото има играч с различни габарити. Това променя тотално нашата игра. В края на краищата беше важно да спечелим”, заяви още Тити.

Попитан за очаквания сблъсък следващата седмица с шампионите от ЛукОйл и друг солиден състезател Каспарс Камбала Папазов каза: „В никакъв случай Камбала няма такова предимство под коша, каквото има Лодърдейл. Това е безспорно. Той е много здрав физически, но няма такива габарити. След това беше нормално поне един път от уважение да свирят едни 3 секунди. В този мач свириха 3 секунди на нашия отбор без да свирят нито веднъж 3 секунди на другия отбор. При всяко тяхно нападение той е вътре. Как взима борбата, ако не е вътре. Това са 3-4 нападения. Но е трудно за свирене. Не мога да упрекна съдиите нито за момент. Мачът с ЛукОйл е съвсем различен. Ще имаме различна стратегия. Камбала е силен в подкошието, но аз съм сигурен, че Чековски ще се пребори. При всички случаи ще играем тотално различен баскетбол другата седмица. Не казвам, че ще ни бъде по-лесно. Напротив, там пък има петима. Тук има млади играчи, които видяхте, че във важните моменти допуснаха грешки.”