Носител на купата на Министъра на Външните Работи г-н Николай Младенов е г-н Рене Траутниц- дипломат от немското посолство с брутен резултат от 14 Стейбълфорд точки. Купата връчки лично Министъра с надеждата, че голф турнира ще събира все повече желаещи всяка година.

„ Всяка година традиционно провеждаме тенис турнир и ски състезания за дипломати, настъпи времето да премерим сили и голфа, аристократичния спорт. По традиция тенис турнира се провежда под патронажа на Министъра на Външните работи, но за първа година честта ще бъде на Министър Председателя. Имам честта да бъда патрон на днешния турнир Дипломати и Приятели от Бизнеса” каза г-н Николай Младенов, Министър на Външните работи на Република България.

Състезанието се проведе в две основни групи: дипломати и приятели от бизнеса. При Дипломатите в първа дивизия сред победителите бяха г-н Бий Хо Чун, г-н Карол Мистрик, г-н Парк. Във втората дивизия с хендикап над 27.5 пъвро място зае г-н Джарот Путро с 32 нетни Стейбълфорд точки, съветник в Индонезийското посолство, следван от г-н Иван Димитров, Директор на Протокола и на трето място немският посланик Матиъс Хьопнер с 26 нетни Стейбълфорд точки.

Първо място сред дамите дипломати спечели съпругата на индонезийския посланик г-ба Фели Роуз Инкириванг.

Сред Приятелите от бизнеса първо място в дивизия А спечели Георги Голомеев, следван от Георги Чуклев и на трето място президента на Българската Голф Асоциация Красимир Гергов с 30 нетни стейбълфорд точки. В дивизия Б с хендикап над 27.5 сред приятелите на дипломатите спечели Иливър Кеселар следван от представителите на Балканстар Пламен Митев и Филип Китов.

Голфърите се състезаваха на 18 дупки на игрището, проектирано от професионалния играч Иън Узнам. Играчите бяха разпределени в две основни категории: дипломати и приятели от бизнеса. Стартът на турнира бе обявен в 11.00 на 16.10.2010, в 10.30 мероприятието беше официално открито от г-н Карол Мистрк , посланик на Словакия и г-н Матиас Хьопнфер, посланик на Германия които са едни от инициаторите на голф турнира. Проведе се курс „Първи стъпки в Голфа” за дипломатите, които все още нямат необходимото ниво за участие в основния турнир, където първи стана посланика на Казхстан.


Всички победители получиха купи и награди осигурени от бизнес партньорите, взели участие в турнира- Балканстар, винарска изба Todoroff, хотел Хилтън, Lufthansa, Ролман и други.

Награждаването на победителите се осъществи в Клубната сграда на Пирин Голф & Кънтри Клуб на октомври в 18:30 ч.