Олимпиакос победи Реал Мадрид с 82:66 в мача на откриването на сезон 2010-11 на най-силния европейски клубен турнир по баскетбол – Евролигата. Резултатът не отрази в действителност интригуващата и равностойна среща, в която испанският тим водеше почти до почивката. Чак в последната четвърт Олимпиакос натрупа по-сериозния аванс, за да стартира с успех сезона.

Йоанис Бурусис игра само 23 минути, но завърши с 16 точки и седем борби за победата. Василис Спанулис също добави 16 точки и 7 асистенции, докато настоящият Най-полезен играч (MVP) на Евролигата – Милош Теодосич реализира 15, плюс седем асистенции. Най-много в срещата отбеляза Серхио Йул – 18 точки за Реал.

Авансът на Реал Мадрид бе най-голям във втората част, когато след серия от 9:0, испанците водеха с девет точки. Олимпиакос обаче отвърна с по-сериозна поредица от 11:0, и така се оттегли с преднина от точка на почивката – 36:35.

През второто полувреме гръцкият гранд не изпусна нито за секунда водачеството си, и след като Реал се бори още в третата четвърт, в четвъртата вече нямаше шанс и се предаде пред мощния Олимпиакос.

Останалите срещи от първия кръг на груповата фаза са в сряда и четвъртък. Филип Виденов ще дебютира в Евролигата за своя Асеко Проком в сряда срещу Химки. Шампионът Барселона приема Цибона в четвъртък.