Едуардо обеща да не изразява радост, ако се разпише срещу Арсенал тази вечер, с екипа на Шахтьор Донецк в Шампионската лига. Нападателят твърди, че е убеден, че е взел правилно решение, като е напуснал Лондон.

Хърватският национал счупи зверски крак преди три години, и след възстановяването си така и не успя да си върне старата форма, затова бе продаден на Шахтьор за шест милиона паунда миналия юли.

„Не мисля, че е редно да се радвам, ако вкарам гол. Тук съм преживял много хубави мигове, и уважавам феновете, господин Венгер и клуба,” сподели Едуардо. „Когато някой като Венгер ти даде шанс да играеш във Висшата лига, това значи много. Той повярва в мен. Беше трудно решение да напусна. Но съм почти на 28 и направих най-доброто за себе си, да играя за голям европейски клуб като Шахтьор.”

Старши треньорът на Шахтьор Мирча Луческу също очаква завръщането на Едуардо на „Емирейтс” да е емоционално. „Няма как да е иначе. Той много искаше да играе в Арсенал, и искаше да остане, но контузията му създаде пречки. Сега ние му помагаме да се върне отново на най-високо ниво.