Вечното дерби Левски – ЦСКА от волейболната ни Супер лига по програма се падна да бъде точно след месец на 19 или 20 ноември. Сблъсъкът между сини и червени обаче ще бъде отложен, заради участието на шампиона и носителя на купата на България ЦСКА в Шампионската лига.

Част от представителите на дванадесетте участника в елитното ни първенство заедно с част от онези, които ще участват във Висшата лига бяха събрани от волейболната ни федерация за тегленото на жребия.

Шампионатът стартира след седмица, а самият жребий се забави с повече от 30 минути. От него отсъства дори председателят на НВЛ Красимир Илиев, а бе воден от изпълнителния директор на БФВ Станислав Николов, генералният секретар Илия Илиев и членът на УС Людмил Найденов.

В първия кръг на Супер лигата на 29 и 30 октомври са следните 6 мача: Калиакра – Левски Волей, Марек Юнион Ивкони – Славия, УНСС – Арда, Габрово – Черно море Баск, Монтана Волей – ЦСКА и ЛукОйл Нефтохимик – Пирин Разлог.

Жребият за Висшата лига бе дирижиран заради включването на националния отбор кадети, който ще играе всичките си мачове в сряда без първия кръг. По този начин след седмица кадетите ще срещнат Ботев Луковит, а останалите двубои са Добротица Добрич – Виктория Волей Пловдив, Лесотехнически Университет – Дунав Русе и Миньор Перник – Тетевен.