Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков даде старт на 41-вия Национален шосеен лекоатлетически пробег „Колю Фичето” 2010 от площад „Освобождение” в Дряново. В него се включиха общо 25 спортни клуба с над 220 лекоатлети – момичета и момчета, юноши и девойки от младша и старша възраст. Четири от клубовете са от западната съседка на България – Сърбия /от градовете Ниш, Панчево, Лесковац и Димитровград/, чиито треньори и атлети са за втора поредна година в Дряново.

За пробега в Дряново специално дойде и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, който е и член на ръководството на Европейската федерация по лека атлетика и член на комитета на Световната федерация по лека атлетика, както и изпълнителният директор на федерацията Диян Драшков. От своя страна министър Нейков бе придружен от началника на кабинета си Каролина Зографова, както и от главния секретар Любомир Василев.

С визитата си те уважиха и празника на Дряново, който тази година е подчинен на юбилейната 210-та годишнина от рождението на най-прочутия български архитект и строител Уста Никола Фичев.

При пристигането си в Дряново, малко преди началото на пробега, министърът на физическото възпитание и спорта бе посрещнат от кмета на община Дряново д-р Иван Николов и зам.-кмета Даниела Василева. След разговор в заседателната зала на администрацията министър Нейков се разходи пеш до стадион „Локомотив”. Той разгледа спортното съоръжение, за което в края на септември т.г. министерството отпусна 70 000 лв. Средствата бяха необходими, за да се довърши ремонта на седалките на стадиона.